Rist hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
Lad dem afkøle lidt og nulr så skallen af med fingrene.
Overhæld samtidigt fignerne med kogende vand og lad dem bløde op i 10 minutter. Dup dem tørre med køkkenrulle.
Blend hasselnødder groft i en lille blender/minihakker og blend derefter figner, kokosmel og tahin i, til det samler sig til en grov masse.
Pres den ned i en lille form foret med bagepapir. Sæt på frys.
Lav fyldet ved at blende tahin, flydende kokosolie, agavesirup og salt sammen, til det samler sig og bliver karamelagtigt.
Fordel det over bunden og sæt på frys igen i 1 time.
Smelt herefter den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hæld det over tahinkaramellen.
Drys med lidt flagesalt på toppen og sæt på frys igen.
Opbevar den i fryseren – herfra kan du nemlig sagtens tage den op og skære nogle bidder, når lysten melder sig.