Go Back
+ servings
Tahin karamel barer

Tahin karamel barer med mørk chokolade

Lækre tahin karamel barer eller bidder om du vil. Skær dem som mindre bidder eller i aflange barer.
5 fra 1 stemme
Antal: 20 stk
Forberedelse30 minutter
Frysetid2 timer

Ingredienser

Bund

  • 100 g hasselnødder
  • 35 g kokosmel
  • 5 tørrede figner (de store)
  • 1 spsk tahin

Karamel

  • 1 dl tahin
  • dl agavesirup
  • ½ dl kokosolie (flydende )
  • tsk havsalt

Topping

  • 80 g mørk chokolade
  • 1 spsk kokosolie
  • havsalt

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
  • Lad dem afkøle lidt og nulr så skallen af med fingrene.
  • Overhæld samtidigt fignerne med kogende vand og lad dem bløde op i 10 minutter. Dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Blend hasselnødder groft i en lille blender/minihakker og blend derefter figner, kokosmel og tahin i, til det samler sig til en grov masse.
  • Pres den ned i en lille form foret med bagepapir. Sæt på frys.
  • Lav fyldet ved at blende tahin, flydende kokosolie, agavesirup og salt sammen, til det samler sig og bliver karamelagtigt.
  • Fordel det over bunden og sæt på frys igen i 1 time.
  • Smelt herefter den mørke chokolade sammen med kokosolie over vandbad og hæld det over tahinkaramellen.
  • Drys med lidt flagesalt på toppen og sæt på frys igen.
  • Opbevar den i fryseren – herfra kan du nemlig sagtens tage den op og skære nogle bidder, når lysten melder sig.