Opløs gær i det lunkne vand.
Tilsæt salt, sukker, olie og skyr.
Tilsæt æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn.
Rør først fuldkornsmel i og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen.
Ælt det hele i 5 minutters tid, gerne i en røremaskine, til dejen bliver elastisk og har optaget al melet.
Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Del dejen i 2 lige store stykker.
Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et meldrysset bord.
Skær hver cirkel i 8 trekanter/lagkagestykker og smør evt. med et tyndt lag ketchup.
Læg en 1/2 pølse på det brede stykke af en trekant og rul sammen mod midten. Gør det samme med den anden dej.
Lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl med et pisket æg og drys med sesamfrø eller lignende.
Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.