Go Back
+ servings
Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner til frokost, madpakke og snack. Nemme, luftige og fryservenlige.
4.88 fra 8 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse10 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk sukker
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 dl skyr
  • 1 æg (+ 1 til pensling)
  • 2 gulerødder (groftrevet)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 100 g fuldkornsmel
  • 350 g hvedemel
  • 8 gode pølser (skåret i halve)
  • 16 tsk ketchup

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og skyr.
  • Tilsæt æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn.
  • Rør først fuldkornsmel i og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen.
  • Ælt det hele i 5 minutters tid, gerne i en røremaskine, til dejen bliver elastisk og har optaget al melet.
  • Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.
  • Del dejen i 2 lige store stykker.
  • Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et meldrysset bord.
  • Skær hver cirkel i 8 trekanter/lagkagestykker og smør evt. med et tyndt lag ketchup.
  • Læg en 1/2 pølse på det brede stykke af en trekant og rul sammen mod midten. Gør det samme med den anden dej.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl med et pisket æg og drys med sesamfrø eller lignende.
  • Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.