Go Back
+ servings

Croque madame

Snasket, sprød og lækker croque madam aka. toast med ost, skinke, bechamel og smilende spejlæg på toppen
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 4 skiver brød (fx lækkert surdejsbrød)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel (lille)
  • 1,5 dl mælk
  • grovkornet sennep
  • 4 skiver skinke
  • 90 g ost (smelteost a la cheddar eller emmentaler)
  • 2 æg
  • salt og peber
  • olivenolie
  • muskatnød

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav oste-bechamelsovsen ved at smelte smør i en gryde.
  • Kom melet i og pisk det ved middel-høj varme i et minut eller 2.
  • Tilsæt halvdelen af mælken og pisk det, indtil det bliver tykt.
  • Tilsæt resten af mælken og pisk, til sovsen bliver tyk og bechamel-lignende.
  • Smag til med salt, peber og et lille drys fintrevet muskatnød.
  • Riv osten groft og rør en lille håndfuld i sovsen – gem resten til senere.
  • Smør den ene side af hvert brød med et tyndt lag sennep.
  • Kom en spsk ostesauce på 2 af skiverne, kom 2 skiver skinke ovenpå og en spsk ostesauce igen.
  • Kom de andre skiver brød (uden fyld) ovenpå, med sennepssiden nedad.
  • Top med en spsk ostesauce og drys med revet ost på toppen.
  • Bag brødene i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 15 minutter, eller til brødet er sprødt på siderne og osten gylden på toppen.
  • Steg imens spejlæg på en pande i lidt olivenolie, til de stadig er en smule smilende i blommen.
  • Slut med at placere et spejlæg på hver croque og drys evt med flagesalt og friskkværnet peber.