Go Back
+ servings
Hjemmelavet lemon curd

Hjemmelavet lemon curd

Et stort glas hjemmelavet lemon curd - syrlig sød og perfekt som topping, spread og så meget andet
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 1,75 dl citronsaft (cirka 3-4 citroner)
  • 2 øko citroner (skallen)
  • 135 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 15 g majsstivelse
  • 50 g smør (blødt )

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Kom citronsaft, fintrevet skal og sukker i en gryde.
  • Kog det op til kogepunktet og kom det i en skål.
  • Lad det afkøle i 10 minutter og si skallen fra.
  • Pisk æg og ægeblommer let sammen og kom det i en gryde.
  • Opløs majsstivelsen i 1-2 spsk vand og kom det ned til æggene sammen med citronsiruppen.
  • Opvarm curden ved middelvarmen under konstant omrøring, til den tykner – det sker lige før kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og rør tern af smør i.
  • Kom din lemon curd i en beholder, dæk den med film på toppen – helt ned til curden, så den ikke danner skind.
  • Lad den afkøle ved stuetemperatur og opbevar den derefter på køl med tætsluttet låg.