Go Back
+ servings
Vegetariske linsedeller med gulerødder og feta

Vegetariske linsedeller med feta

Vegetariske linsedeller med gulerødder og feta, der også kan laves som vegetar bøffer i burger eller bare som tilbehør til en lækker salat.
5 fra 7 stemmer
Antal: 15 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse16 minutter

Ingredienser

  • 1,5 dl linser (grønne/puy/sorte)
  • ½ løg
  • 200 g gulerødder
  • ½ spsk stødt spidskommen
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel (måske 3)
  • 75 g feta
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Rivejern
  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl linser og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra.
  • Skræl gulerødder og riv dem groft.
  • Hak løget fint.
  • Vend de 3 ting sammen med spidskommen, cayenne, salt, æg og mel. Dejen skal ikke være fast som en fars men lidt mere flydende.
  • Skær eller smuldr feta i små tern og vend dem i.
  • Opvarm en stor pande til middel-høj varme med lidt olie, så det akkurat dækker bunden i et tyndt lag.
  • Brug en ske til at lægge små klatter af farsen på panden, giv dem et lille tryk og steg dellerne 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde. Steg dem evt af 2 omgange.