Go Back
+ servings
Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Koldhævede mysliboller med mandler og tranebær

Opskriften på disse koldhævede mysliboller er fyldt med mandler, tranebær og mysli. Der bliver 12 store eller 15 små boller.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 5 dl vand (koldt )
  • 1,5 dl A38 (eller andet neutral yoghurt)
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 4 dl mysli
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1,5 dl mandler (eller andre nødder)
  • 1 dl frø og kerner (fx sesamfrø, græskar og solsikkekerner)
  • 1 dl soltørrede tranebær
  • 2 dl fuldkornsmel
  • 2 dl durummel
  • 7 dl tipo 00 mel (cirka, eller almindelig hvedemel)

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør gær ud i vandet og tilsæt derefter A38, æg, sukker, salt, kardemomme og mysli.
  • Rør nødder, frø og kerner i og tilsæt derefter fuldkorns- og durummel.
  • Ælt nu tipo 00 mel i lidt ad gangen og ælt det hele igennem i cirka 6-8 minutter, gerne på en røremaskine
  • Ælt til sidst tranebær i.
  • Kom et fugtigt viskestykke over skålen og kom den på køl natten over.

Næste morgen

  • Brug en ske til at klatte 12-15 boller op på en bageplade med bagepapir og lade dem efterhæve i 45 minutter.
  • Bag bollerne ved 230 grader over/undervarme i cirka 18 minutter.