Go Back
+ servings

Pasta med græskarsauce og parmesan

Vegetarisk pasta med en lækker og cremet græskarsauce, edamamebønner og parmesan.
5 fra 3 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1/2 hokkaido græskar (skrællet og skrabet fri for kerner (ca 380 g))
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk timian (frisk/tørret)
  • 1/2 tsk chiliflager
  • dl kogende vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 150 g edamamebønner (løse fra frost)
  • ½ citron
  • 1,5 tsk grovkornet sennep
  • 1 håndfuld parmesan (friskrevet )
  • 300 g spaghetti
  • 1 dl græskarkerner (ristede)
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Stavblender

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg og steg det i en spsk olivenolie i en lille gryde sammen med timian og chiliflager.
  • Skær græskar i små tern.
  • Tilsæt græskar, bouillonterninger og vand, når løgene er bløde og lad det simre under et låg i cirka 15 minutter, til græskarret er mørt.
  • Kog i mellemtiden pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Blend saucen med en stavblender, når græskarret er mørt.
  • Smag til med citronsaft, parmesan, sennep, salt og peber.
  • Overhæld edamamebønner med kogende vand og lad dem trække et par minutter.
  • Hæld vandet fra den kogte pasta og vend med græskarsauce og edamamebønner.
  • Anret i skåle og top med græskarkerner og flager af parmesan.