Vil du servere croutoner til, kan du skære daggammelt brød i mundrette tern. Vend dem i lidt olivenolie og salt og bag i ovnen i 10 minutters tid ved 200 grader, til de er sprøde.
Køkkenudstyr
Blender
Gryde
Fremgangsmåde
Flæk græskarret i to og fjern kernerne indeni med en ske.
Skær græskarret i små tern. Dette step tager lidt tid, men jo mindre tern, jo mindre tid i ovnen.
Vend græskartern med 1/2 dl olivenolie, brun farin og lidt salt på en bageplade med bagepapir.
Bag græskartern i ovnen ved 180 grader, til de er møre. Det tager 20-30 minutter afhængig af størrelsen.
Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint. Skær også æblet i tern.
Varm 1 spsk olie op i en gryde ved middelvarme og steg løg, hvidløg og æble i rød karry, til det er blødt.
Rør bouillonterninger ud i vandet.
Kom de bagte græskartern (pånær en god håndfuld) op i en blender sammen med den stegte løgblanding og bouillonvand. Hold evt. lidt vand tilbage, så du rammer den rigtige konsistens. Dette kan også gøres med stavblender,.
Blend fløde i og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kom suppen tilbage i gryden og vend de resterende bagte græskartern i.
Varm suppen igennem og server - gerne med cremefraiche og croutoner (se note) til.