Go Back
+ servings
Græskarsuppe med rød karry

Græskarsuppe med rød karry

En nem og cremet græskarsuppe med rød karry og croutoner. En sund og billig opskrift til hele familien til aftensmad.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 græskar (øko - gerne hokkaido, alternativt butternut squash)
  • 1 spsk brun farin (stor)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 æble
  • 2 tsk rød karry (ikke for stærk)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 6 dl kogende vand
  • 1 dl fløde
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber

Noter

Vil du servere croutoner til, kan du skære daggammelt brød i mundrette tern. Vend dem i lidt olivenolie og salt og bag i ovnen i 10 minutters tid ved 200 grader, til de er sprøde. 

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Flæk græskarret i to og fjern kernerne indeni med en ske.
  • Skær græskarret i små tern. Dette step tager lidt tid, men jo mindre tern, jo mindre tid i ovnen.
  • Vend græskartern med 1/2 dl olivenolie, brun farin og lidt salt på en bageplade med bagepapir.
  • Bag græskartern i ovnen ved 180 grader, til de er møre. Det tager 20-30 minutter afhængig af størrelsen.
  • Skræl imens løg og hvidløg og hak det fint. Skær også æblet i tern.
  • Varm 1 spsk olie op i en gryde ved middelvarme og steg løg, hvidløg og æble i rød karry, til det er blødt.
  • Rør bouillonterninger ud i vandet.
  • Kom de bagte græskartern (pånær en god håndfuld) op i en blender sammen med den stegte løgblanding og bouillonvand. Hold evt. lidt vand tilbage, så du rammer den rigtige konsistens. Dette kan også gøres med stavblender,.
  • Blend fløde i og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Kom suppen tilbage i gryden og vend de resterende bagte græskartern i.
  • Varm suppen igennem og server - gerne med cremefraiche og croutoner (se note) til.