Go Back
+ servings
Vegetariske risdeller med majs

Vegetariske risdeller med majs

Disse vegetariske risdeller med majs kan både bruges som vegetarbøf, som pålæg, med salat og meget mere. De er skønne både kolde og varme.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 3,5 dl kogte ris (svarer til at koge 1,25 dl rå ris)
  • 1 løg
  • 300 g majs (fx drænet fra dåse)
  • 3 æg (store )
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 spsk havregryn
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hak det fint og rør så alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Lad det stå og trække i 5-10 minutter.
  • Kom olivenolie på en middelvarm pande, så det præcis lige dækker bunden.
  • Klat deller af “ris-fars” på panden, giv dem et godt tryk og steg dem ved middelvarme i cirka 4-5 minutter på hver side. De skal være gyldne og sprøde udenpå.
  • Steg dejen af et par omgange.
  • Husk at vende dem forsigtigt, da de ikke hænger så nemt sammen.