Go Back
+ servings
løgtærte med hytteost

Løgtærte med hytteost og timian

4.86 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse40 minutter

Ingredienser

  • tærtedej
  • 550 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk timian (eller 1,5 tsk tørret)
  • 1 tsk chiliflager (lille)
  • 3 æg
  • 250 g hytteost
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • olivenolie
  • salt og peber
  • revet ost til toppen

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Lav tærtebunden og forbag den, som det står i opskriften. Jeg bruger en tærteform med en løs bund, da det er nemt at få tærten ud.
  • Skræl imens løg og hvidløg. Skær løg i tynde ringe og hak hvidløg fint. Gem evt et par fine løgskiver til at pynte toppen med.
  • Steg løg og hvidløg i et par spsk olivenolie på en pande ved middelvarme.
  • Tilsæt et skvæt eddike/balsamico, timian, chili og et pænt drys salt og peber og steg løgene, til de er bløde. Det tager omkring 15 minutter.
  • Pisk æg, hytteost og et drys salt og peber sammen i en skål.
  • Kom de bløde løg på den forbagte tærtebund, overhæld med æggeblandingen, pynt med de gemte løgskiver og drys med revet ost.
  • Bag tærten i 35-40 minutter ved 180 grader varmluft.