Go Back
+ servings
New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse45 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

Bund

  • 85 g smør
  • 90 g hvedemel
  • 35 g kokosmel
  • 80 g brun farin

Karamel

  • 265 g kondenseret mælk (svarende til 2/3 af en almindelig dåse)
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk sirup
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 håndfuld peanuts (saltede og ristede)
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk smør (eller kokosolie)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Gryde

Fremgangsmåde

Bund

  • Smelt smør og rør det sammen hvedemel, kokosmel og brun farin.
  • Bred det ud i en lille form med bagepapir på ca 15 x 15 cm og bag den ved 175 grader i 12 minutter.

Karamel

  • Lav imens karamellen ved at koge kondenseret mælk, smør, sirup og et nip salt op.
  • Lad det derefter simre i 10 minutters tid, til den tykner lidt og bliver lidt mørkere. Rør ofte så det ikke brænder på.

Topping

  • Rør peanuts i og hæld det over den bagte bund.
  • Bag i 10 minutter mere, til den er gylden på toppen og fast i kanten. Lad den køle helt af.
  • Hak chokolade og smelt den over vandbad med smør/kokosolie.
  • Når det hele er smeltet, kan du komme det ovenpå den kolde kage.
  • Kom kagen på køl i minimum et par timer og gerne natten over.
  • Skær den ud i små bidder og opbevar på køl eller i fryseren.