Go Back
+ servings
Pasta med gorgonzola-sauce, blomkål og pinjekerner

Pasta med gorgonazola-sauce, blomkål og pinjekerner

5 fra 1 stemme
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 375 g frisk pasta
  • ½ blomkål
  • 3 forårsløg
  • 4 spsk pinjekerner
  • 100 g frisk spinat (skyllet)
  • 125 g gorgonzola (mere hvis du vil)
  • ¾ dl hvidvin (kan undlades)
  • citronsaft
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skyl blomkål og brække det i små, mundrette buketter.
  • Rens og snit forårsløgene i tynde skiver og skyl spinaten.
  • Steg blomkål i lidt olivenolie på en middel-høj varm pande i et par minutter.
  • Tilsæt derefter forårsløg, steg et par minutter og kom så spinat på panden, så det falder sammen.
  • I en gryde skal du koge pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken.
  • Kom hvidvin, citronsaft og gorgonzola på panden med grøntsagerne og vend det rundt, så osten smelter.
  • Hæld vandet fra pastaen – gem 1-2 dl af kogevandet.
  • Kom den kogte pasta på panden og vend rundt.
  • Tilsæt gerne en smule af kogevandet og smag til med salt og peber.
  • Drys med pinjekerner og server.