Vil du lave bollerne uden surdej, kan du i stedet bruge 12 g gær og måske en smule mere vand. Det skal du afveje, når du mærker konsistensen på din dej.
Fremgangsmåde
Aftenen før
Rør mel og vand sammen. Lad det stå i en times tid til autolyse.
Rør nu aktiv surdej, salt og evt. gær (rørt ud i en spsk surdej) i.
Ælt det hele godt i gennem i 12-15 minutter (gerne på en røremaskine), så du får en lækker og smidig dej.
Stil dejen i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over.
Næste morgen
Tag dejen ud af køleskabet og hæld det ud på et meldrysset bord.
Hak chokoladen groft, kom det oven på dejen og fold så dejen ind over chokoladen, så det fordeler sig.
Skær dejen ud til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 1 times tid.
Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme.
Sæt dem ind, når ovnen er varm, skru ned på 220 grader og bag dem i 20 minutters tid.