Go Back
+ servings
Surdejsboller med mørk chokolade

Surdejsboller med ølandshvede og mørk chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 8 stk
Forberedelse1 time 20 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

  • 3,5 dl koldt vand
  • 4 g gær (brug ikke, hvis din surdej er meget aktiv)
  • 1,25 dl surdej (aktiv)
  • 2 dl ølandshvede
  • 5,5 dl hvedemel
  • 10 g salt
  • 150 g mørk chokolade

Noter

Vil du lave bollerne uden surdej, kan du i stedet bruge 12 g gær og måske en smule mere vand. Det skal du afveje, når du mærker konsistensen på din dej. 

Fremgangsmåde

Aftenen før

  • Rør mel og vand sammen. Lad det stå i en times tid til autolyse.
  • Rør nu aktiv surdej, salt og evt. gær (rørt ud i en spsk surdej) i.
  • Ælt det hele godt i gennem i 12-15 minutter (gerne på en røremaskine), så du får en lækker og smidig dej.
  • Stil dejen i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over.

Næste morgen

  • Tag dejen ud af køleskabet og hæld det ud på et meldrysset bord.
  • Hak chokoladen groft, kom det oven på dejen og fold så dejen ind over chokoladen, så det fordeler sig.
  • Skær dejen ud til boller og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 1 times tid.
  • Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme.
  • Sæt dem ind, når ovnen er varm, skru ned på 220 grader og bag dem i 20 minutters tid.