Go Back
+ servings
Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Opskriften på denne speltsalat er som tilbehør til 4 personer eller måltidssalat til 2-3 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 2 dl perlespelt (eller perlebyg)
  • 75 g frisk spinat
  • 14 cherrytomater
  • 1 håndfuld oliven (uden sten)
  • 4 spsk pesto (rød eller grøn)
  • 125 g frisk mozzarella (gerne bøffelmozzarella)
  • 1 skvis citronsaft
  • olivenolie
  • flagesalt og peber

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kog spelt eller byg efter anvisningen på pakken. Jeg gav mine cirka 20 minutter.
  • Lad dem køle lidt af og vend dem så med pesto og citronsaft.
  • Skyl spinat, fordel det på et fad eller i en dyb skål og kom de pestovendte spelt ovenpå.
  • Skyl og halver tomaterne og kom dem på salaten sammen med oliven.
  • Riv mozzarella i mindre strimler med hænderne og fordel dem på salaten også.
  • Dryp med lidt god olivenolie og drys med flagesalt og friskkværnet peber.