Go Back
+ servings
Mango sticky rice

Mango sticky rice

Server denne thailandske mango sticky rice dessert til 5-6 personer. En tung men syrlig-sød og lækker dessert.
4.75 fra 8 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse35 minutter
Hviletid3 timer

Ingredienser

  • 2 dl grødris
  • 4 dl vand
  • 3 dl kokosmælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk havsalt
  • 1 moden mango (stor eller to små)
  • ristede kokosflager ( til drys, kan undlades)

Noter

Det er vigtigt, at du bruger en moden mango, da den giver både sødme, syre og saftighed til desserten. Jeg køber min i en god grønthandler. 

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • OBS: Læg risene i blød i vand i minimum et par timer og gerne om morgenen.
  • Hæld vandet fra og kog ris med 4 dl vand i en gryde.
  • Lad det simre under låg i cirka 20 minutter.
  • Varm i mellemtiden kokosmælk, sukker og salt op i en anden lille gryde, til lige før det koger.
  • Hæld 2/3 af kokosmælken over de kogte ris og lad det trække under låg i 15 minutters tid. Du skal ikke røre i det.
  • Vend det til sidst forsigtigt sammen, så det ikke bliver mast for meget.
  • Anret med skiver af mango og dryp med resterne af kokosmælken. Drys evt. med ristede kokosflager.