Go Back
+ servings
Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

4 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 6 gulerødder (store )
  • 3 appelsiner (2 til salat, 1 til dressing)
  • 1/2 granatæble
  • 1 håndfuld frisk mynte (finthakket)
  • 1 spsk tahin (stor)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk honning
  • 1/2 lime (saften)
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk gurkemeje (kan undlades)
  • 2 spsk sesamfrø

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist kikærter på en middel-høj varm pande i olivenolie, 1 tsk spidskommen, gurkemeje og lidt salt, til de er sprøde.
  • Rør dressingen sammen ved først at røre tahin og saften fra 1/2 lime sammen, til det bliver tykt.
  • Rør derefter saften fra 1 appelsin, 1 tsk spidskommen, honning og lidt salt i.
  • Skræl gulerødder og skræl dem derefter i strimler til salaten.
  • Bank kernerne ud af det halve granatæble.
  • Skræl de sidste 2 appelsiner og skær bådene i mindre bidder.
  • Vend gulerodsstrimler sammen med appelsiner og tahindressingen.
  • Pynt med kikærter, granatæble og finthakket mynte og drys med sesamfrø.