Go Back
+ servings
Hjemmelavet tahin

Hjemmelavet tahin

4.67 fra 6 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 200 g sesamfrø
  • 1/2 dl olie (smagsneutral )
  • salt

Noter

Det kan sagtens holde sig et par uger i køleskab – og du kan sagtens lave dobbelt portion for et stort glas.

Køkkenudstyr

  • Blender
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Rist sesamfrø gyldne på en pande. Jo mørkere du rister dem, jo mere intens bliver smagen. Jeg vil foreslå en lys gylden farve.
  • Blend det derefter med olie i en god blender eller foodprocessor, til du har en flydende tahin. Det tager måske 5 minutters tid. Skrab evt lidt ned af siderne undervejs.
  • Kom et drys salt i til sidst og smag til. Hvis den er lidt for bitter til dig, kan du tilsætte en lille tsk honning.
  • Opbevar din hjemmelavede tahin i et skoldet glas med tætsluttende låg.