Go Back
+ servings
Syltede abrikoser – tilbehør til ost

Syltede abrikoser – tilbehør til ost

Syltede abrikoser er perfekt tilbehør til ost eller topping på grød, yoghurt, is og pandekager. Det er også en god ide til værtindegave eller spiselig gave.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
Trækketid1 day

Ingredienser

  • 400 g tørrede abrikoser
  • 300 g sukker
  • 2 dl vand
  • 1 øko appelsin (stor eller 2 små, saft + skal)
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 1 vaniljestang (eller 1/2 tsk vaniljepulver)

Noter

Dine syltede abrikoser kan sagtens holde sig på køl i flere uger. Server dem til ost, på din grød, yoghurt eller måske is eller pandekager.

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser pånær appelsinskal og vanilje i en gryde og bring det i kog.
  • Lad det derefter simre i 15 minutter.
  • Rør nu vaniljepulver og fintrevet appelsinskal i og lad det køle af, så siruppen tykner.
  • Kom dine syltede abrikoser på skoldede glas og lad dem trække på køl i minimum et døgn.