Cookie kage med brunet smør, hasselnødder og chokolade
4.65 fra 14 stemmer
Antal: 10stk
Forberedelse25 minuttermin
Tilberedelse18 minuttermin
Ingredienser
150gsmør
80gsukker
80gbrun farin
1tskvaniljesukker
1æg
220ghvedemel
1tskbagepulver
1tskflagesalt
100gchokolade(mælk eller mørk. Vild med choko? Tilføj 50 g mere.)
75ghasselnødder
Noter
Denne cookie kage kan både opbevares, lukket til, på køkkenbordet eller i køleskabet og holder sig lækker i flere dage.
Køkkenudstyr
Kageform
Elpisker
Gryde
Fremgangsmåde
Rist hasselnødder i ovnen ved 200 grader i cirka 5-8 minutter.
Lad dem køle af og nulr derefter skallen af med dine hænder.
Smelt imens smørret i en lille gryde. Når det er smeltet, skal du skrue ned på middel-lav varme og lade det simre, til smørret begynder at brune og dufte af nødder. Det kan godt tage 5-10 minutters tid.
Pisk sukker, brun farin og vaniljesukker med æg i en skål.
Pisk det brunede smør i.
Pisk også bagepulver og hvedemel i – det skal bare netop blandes.
Hak chokolade og hasselnødder groft og pisk dem hurtigt i dejen sammen med flagesalt. Dette skal også netop bare blandes.
Fór en lille form (ca 20 x 20 cm) med bagepapir og tryk cookiedejen ned i.
Bag din cookie kage ved 200 grader varmluft i cirka 15-18 minutter (mine fik 18, og jeg ville hellere have givet dem et minut mindre end mere).
Kagen skal stadig være blød og vil sætte sig, når den køler af. Men den skal også være lidt ubagt i midten – det er det, der gør den god.