Go Back
+ servings
Hjemmebagte burgerboller

Burgerboller – bløde og luftige

4.29 fra 14 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl vand (lunkent )
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 450 g hvedemel (cirka)
  • 25 g smør (smeltet )
  • æg + sesamfrø til pensling

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand.
  • Rør derefter sukker og æg i.
  • Ælt salt, hvedemel og smeltet smør ind i dejen i fem minutters tid, til du har en pæn dej. Den skal netop slippe kanterne og ikke være tør.
  • Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  • Kom dejen ud på et let meldrysset bord, skær den i 8 stykker og form boller ved at rulle dem én ad gangen i dine hænder.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30-45 minutter under klædet et lunt sted.
  • Pisk et æg sammen og pensl bollerne med det. Drys med sesamfrø.
  • Bag burgerbollerne ved 200 grader almindelig ovn i 18-20 minutter, til de er flotte gyldne på toppen.