Go Back
+ servings

Græske fladbrød med bellugaboller, tzatziki og grillet grønt

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævning1 time

Ingredienser

Fladbrød

  • 10 g gær
  • 150 g lunkent vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g hvedemel

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 300 g græsk yoghurt (10 %)
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Derudover

  • 1 peberfrugt
  • 1 squash
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 pakke belugaboller  (fra Planteslagterne)

Fremgangsmåde

Fladbrød

  • Opløs gær i det lunkne vand og tilsæt olivenolie, salt og sukker.
  • Ælt hvedemelet godt ind i dejen et par minutter, til dejen slipper kanterne. Dejen skal være glat og smidig, ikke klistret.
  • Lad den hæve under et klæde i en time. Forbered imens resten af ingredienserne.
  • Når din dej har hævet, skal du dele den i 4 stykker og rulle dem tyndt ud én ad gangen på et meldrysset bord. Prik dem et par gange med en gaffel rundt omkring, så de ikke hæver som pitabrød.
  • Giv dem, igen én ad gangen, 1 minut eller to på hver side på en varm, tør pande.
  • Opbevar dem i en klæde, indtil de skal spises – så holder de sig bløde og lune.

Tzatziki

  • Riv agurk groft på et rivejern og drys med lidt fint salt. Lad det stå i 10 minutter og pres derefter størstedelen af væden væk.
  • Rør revet agurk sammen med græsk yoghurt, et presset fed hvidløg og smag til med salt og masser af peber. Kom din tzatziki på køl, til den skal spises.

Derudover

  • Skær squash i tynde skiver og peberfrugt i tynde, aflange strimler og steg dem i lidt olivenolie med lidt salt ved middel-høj varme – gerne på en grillpande, til de er blød og lækre.
  • Steg belugabollerne i lidt olivenolie ved middelvarme, til de begynder at blive sprøde udenpå.
  • Server det hele sammen, så man selv kan fylde og rulle sit eget fladbrød.