En nem og simpel wonton suppe med hjemmelavede wontons. Her med rejer og purløg. Opskriften er til fire personer og kan nemt ganges op. Wontons kan også nemt laves mange af, fryses ned og smides direkte i suppen.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse45 minuttermin
Ingredienser
Wontons med rejer
400grejer(rå, gerne store. Kan sagtens være med skal)
1bundtpurløg
1fedhvidløg
2spskfiskesauce
1stkæg
1tskmajsstivelse
30stkwontondej(fx fra frost optøet natten over i køleskabet)
salt og peber
Suppe
1½dlfond(eller kogende vand rørt med bouillon)
3spskfiskesauce
1spsksesamolie((kan undlades))
2fedhvidløg
3cmingefær
1stklime(eller citron)
forårsløg(til toppen (kan undlades))
chiliolie(til toppen (kan undlades))
Noter
Fryser du dine wontons ned, eller køber du dem færdiglavede fra frost, kan du komme dem direkte fra frost ned i suppen og måske tilføje 1 minuts kogetid, så de bliver færdigtilberedte.
Fremgangsmåde
Wontons med rejer
Fjern skal og evt. tarm fra rejerne og hak dem fint med en kniv.
Hak purløg fint og kom det ned til rejerne sammen med fiskesauce, æg, majsstivelse, fintrevet hvidløg og et drys salt og peber.
Tag et sheet wonton dej frem og placer en tsk fyld på midten.
Dyp en finger i koldt vand og fugt to af siderne. Fold hjørnet mellem de to fugtede sider mod det modsatte hjørne, så du har en trekant og tryk kanterne godt sammen.
Fold nu de to spidseste hjørner mod hinanden og tryk dem sammen med lidt vand. De ene hjørne skal ligesom ligge oven på det andet.
Sæt dem til side. Herfra kan de også sagtens fryses.
Wonton suppe
Kom fond, fiskesauce, sesamolie og fintrevet ingefær + hvidløg op i en gryde og kog det op.
Smag til med salt, peber, limesaft og evt mere af de andre ting.
Kom wontons I og lad dem koge med i 4-5 minutter, til de er tilberedte.
Server wontons og suppe - fx med chiliolie og finthakkede forårsløg.