Disse sprøde og klistrede blomkål er vendt i en 'batter' og panko rasp, bagt i ovnen og herefter igen snasket ind i en honning, soja, hvidløgsmarinade. Jeg serverer dem her med mayonnaise rørt med lidt soja som snack/hapser, men du kan også komme dem i en salat, wrap, bowl eller andet. Opskriften er til 4 personer som snack eller del af en salat/bowl/wrap eller lignende.
4.15 fra 7 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt45 minuttermin
Ingredients
Blomkål
1blomkål(stort)
80ghvedemel
125mlvand
1tskløgpulver
1knpscayennepeber
3dlpanko rasp(alternativt rasp)
salt
Honning-soja marinade
4spskhonning
6spsksojasauce
2fedhvidløg
2spsksesamfrø
1lime(eller 1/2 citron)
1spskmajsstivelse
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Fjern de grønne blade fra blomkålet og bræk blomkålet i mundrette buketter.
Pisk hvedemel, vand, løgpulver, cayennepeber og et godt drys salt sammen. Tilføj evt. en smule mere vand - konsistensen skal være som en tynd pandekagedej.
Hæld panko ud i en tallerken. Vend blomkålsbukketerne i dejen og herefter i panko.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 20-25 minutter i ovnen til møre indeni.
Lav imens marinaden ved at komme sojasauce, honning, limesaft, presset fed hvidløg, sesamfrø og majsstivelse i en lille gryde.
Kog det op og lad det simre i 4-5 minutter, til den tykner lidt.
Vend de sprøde blomkål i marinaden og fordel dem igen på bagepladen og giv dem 5-7 minutter mere, så marinaden trænger lidt ind og blomkålene bliver sprøde igen.