Go Back
+ servings
hjemmelavede saltkarameller - flødekarameller med salt

Saltkarameller

En nem opskrift på seje saltkarameller. Opskriften giver ca 30 stk, men du kan sagtens lave en større portion. De holder sig godt på køl.
5 fra 1 stemme
Servings: 30 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse45 minutter
Køletid3 timer

Ingredienser

  • dl fløde
  • 190 g sukker
  • 90 g glukosesirup
  • 1 tsk havsalt (+ ekstra til toppen)

Køkkenudstyr

  • 1 Gryde
  • 1 Sukkertermometer

Fremgangsmåde

  • Kom fløde, sukker og glukosesirup i en mellemstørrelse gryde. Det bobler en del op, så vælg ikke en lille gryde.
  • Lad det boble ved lav mellemvarme i 40-50 minutter, til karamellen bliver sej, gyldenbrun og begynder at slippe bunden. Rør i den en gang i mellem - måske hvert femte minut.
  • Når karamellen når 120 grader (mål fx med sukkertermometer), så er den færdig.
  • Rør salt i og hæld karamellen op i en lille form (fx en lille rugbrødform foret med bagepapir). Smør evt. bagepapiret først med en smule olie, så den nemmere slipper.
  • Lad karamellen sætte sig i 3-4 timer, til du kan skære den pænt ud i mundrette stykker.
  • Drys evt hver enkel karamel med lidt flagesalt og pak dem ind i bagepapir hver for sig. Opbevar på køl.