Go Back
+ servings
Salat med estragondressing og parmesan

Salat med estragondressing og parmesan

Frisk salatblade, estragondressing og parmesan. Så behøver du faktisk ikke mere. En simpel, frisk men snasket salat, der passer til det meste. Du kan sagtens udskifte estragon med andre krydderurter. Opskriften giver overskydende mayo, og der vil være salat til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredients

  • 4 håndfuld salatblade (store håndfulde)
  • 1 stk æg
  • dl smagsneutral olie
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 håndfuld frisk estragon
  • salt og peber
  • parmesan

Fremgangsmåde

  • Start med at lave din dressing, der skal laves som en mayo: Kom det hele æg, sennep, eddike, et drys salt og olien i en høj beholder.
  • Kom et stavblenderhoved ned omkring blommen og blend pulserende 5-10 sekunder, til den begynder at tykne. Blend herefter det hele sammen.
  • Blend estragon i og smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Den må gerne være til den syrlige og salte side.
  • Bred salatblade ud på et fad - bræk det evt i mindre bidder, hvis det er store blade.
  • Sprøjt/dryp nogle spsk af dressingen ud over salaten. Du skal ikke bruge det hele, men du behøver heller ikke spare på det.
  • Slut af med at rive rigeligt fintrevet parmesan på toppen. Evt. friskkværnet peber også.