Go Back
+ personer
Sådan laver du lækre rodfrugter i ovn - med honning, sennep, hvidløg ohg urter

Rodfrugter i ovn

Bagte rodfrugter i ovn med rosmarin, sennep, honning, hvidløg og olivenolie. Simpelt men masser af god smag og en super lækker måde at servere rodfrugter. Tilbehør til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt55 minutter

Ingredients

  • 1 kg rodfrugter (fx rødbeder, pastinakker og gulerødder)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin (eller timian)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl og skyl dine rodfrugter godt. Skær dem i stave i ønsket størrelse - jeg går efter lillefingerstørrelse.
  • Bred de skårne rodfrugter ud på en bageplade med bagepapir.
  • Hak urter og hvidløg fint og rør det sammen med olivenolie, sennep, honning og salt.
  • Masser dressingen ind i rodfrugterne med dine fingre.
  • Bag rodfrugterne i 40-50 minutter afhængig af tykkelse. Rod gerne rundt i dem en gang undervejs. Test gerne rødbeden, da det formentlig er den, der skal have længst tid.