Bagte rodfrugter i ovn med rosmarin, sennep, honning, hvidløg og olivenolie. Simpelt men masser af god smag og en super lækker måde at servere rodfrugter. Tilbehør til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt55 minuttermin
Ingredients
1kgrodfrugter(fx rødbeder, pastinakker og gulerødder)
1tskdijonsennep
1tskhonning
1fedhvidløg
2kvisterosmarin(eller timian)
4spskolivenolie
1tskflagesalt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl og skyl dine rodfrugter godt. Skær dem i stave i ønsket størrelse - jeg går efter lillefingerstørrelse.
Bred de skårne rodfrugter ud på en bageplade med bagepapir.
Hak urter og hvidløg fint og rør det sammen med olivenolie, sennep, honning og salt.
Masser dressingen ind i rodfrugterne med dine fingre.
Bag rodfrugterne i 40-50 minutter afhængig af tykkelse. Rod gerne rundt i dem en gang undervejs. Test gerne rødbeden, da det formentlig er den, der skal have længst tid.