Go Back
+ servings
Salat med halloumi, gulerødder og sesam

Grønkålssalat med halloumi, gulerødder og sesam

Her får du en lækker grønkålssalat med halloumi, stegte gulerødder, ristet sesam, granatæblekerner og sennepsdressing. Opskriften er nok til 4 personer som tilbehør.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

Grønkålssalat med halloumi

  • 1 pose grønkål (gerne på stilk - svarer til 5-6 store stilke)
  • 5 gulerødder (mellemstørrelse)
  • 250 g halloumi (alternativt grillost)
  • ½ granatæble
  • ¾ dl sesamfrø

Honning-sennepsdressing

  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron (måske lidt mere)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødderne og skær dem ud i skrå, mundrette skiver.
  • Steg gulerødderne på en middel-høj varm pande i lidt olivenolie og et drys salt. De skal have farve på begge sider men stadig lidt bid.
  • Vend sesamfrø med de sidste minutter, så de bliver ristet af.
  • Pluk grønkål fra stilkene, skyl det godt og dup det tørt.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til - måske du kan lide den lidt stærkere, lidt sødere eller lidt syrligere.
  • Massér dressingen godt ind i grønkålen med dine hænder, så det falder lidt sammen.
  • Skær halloumien i skiver og steg den sprød på begge sider på en varm pande med godt med olie på.
  • Frigør granæblekernerne fra skallen - jeg plejer at banke kernerne ud i en plastikpose med en kagerulle. Så sprøjter det ikke så meget.
  • Vend det hele sammen med den masserede grønkål.