Go Back
+ servings
Æblekage med kanel og mandler

Æblekage med kanel og mandler

Den bedste opskrift på æblekage. Svampet, sprød og lækker. Med masser af syrligt søde æbler, kanel og mandler. Er du til marcipan, så kom endelig det i også. Opskriften er nok til 8-10 personer.
4.41 fra 5 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør (blødt)
  • 175 g sukker (+ 2 spsk til æblerne)
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
  • 3 æg (store )
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æbler (mellemstore og syrlige)
  • 2 spsk stødt kanel (med top)
  • 1 håndfuld mandler

Fremgangsmåde

  • Start med at lave fyldet ved at skære æblerne i både. Vend dem i kanel og de 2 spsk sukker.
  • Lav så dejen ved at røre smør, vanilje og sukker blødt.
  • Pisk 1 æg i ad gangen.
  • Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i smørblandingen.
  • Smør en form, ca 22 x 22 cm, og hæld dejen ned i.
  • Pres og fordel æblestykkerne ned i kagen. Hvis der er lidt kanelsukker tilovers fra æblerne i bunden af skålen, kan du drysse det over kagen.
  • Hak mandlerne groft og drys dem ud over.
  • Bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.