Go Back
+ servings
Macarons med chokolade

Macarons med chokolade

Sprøde, seje og bløde macarons med mørk chokoladeganache. Opskriften hernede er nem at følge og giver dig 16 macarons.
5 fra 1 stemme
Antal: 16 stk
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse15 minutter
hviletid20 minutter
I alt1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 200 g flormelis
  • 100 g mandelmel (eller 100 g meget fint blendede mandler)
  • 15 g kakao
  • 80 g æggehvider (stuetempererede)
  • 20 g sukker
  • 85 g mørk chokolade (jeg bruger 70%)
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, og pisk til hviderne er helt stive.
  • Sigt flormelis og kakao og bland det forsigtigt med mandelmelet.
  • Vend mandelblanding forsigtigt i hviderne lidt ad gangen (fx med en dejskraber), indtil du har en homogen marengs.
  • Kom din marengs i en sprøjtepose med en rund tyl i og sprøjt 30 runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være på ca 3 cm i diameter.
  • Bank pladen ned i køkkenbordet 2-3 gange for at fjerne eventuelle luftbobler.
  • Lad dem hvile i 20 minutter.
  • Bag dem i ovnen i 15-17 minutter ved 160 grader.
  • Lad dem køle et par minutter på bagepladen og kom dem herefter, forsigtigt løsnet med en palet (de kan sidde lidt fast), over på en rist for at afkøle.
  • Imens dine macaroons afkøler, skal du lave chokoladeganache: hak chokolade i små stykker.
  • Varm fløden i en gryde til lige før kogepunktet.
  • Rør chokoladestykkerne ud i den varme fløde.
  • Kom ganachen i en skål og ind i køleskabet i en halv times tid.
  • Hvis din ganache er blevet for stiv, kan du piske den lidt.
  • Kom ganachen i en sprøjtepose med tyl i og sprøjt ganache ud på hver anden macaron.
  • Kom den anden macaron oven på og tryk dem forsigtigt sammen.
  • Opbevar dem i en luftæt boks på køl.