Go Back
+ servings
lakridsis

Lakridsis

Lækker, cremet og smagsfuld hjemmelavet lakridsis. Den er nem at lave og giver en lille liter is.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Frysetid3 timer

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • dl sødmælk
  • dl piskefløde
  • 2 tsk rålakridspulver (fx Bülow)
  • 1 spsk lakridssirup (fx Bülow – kan udelades)

Køkkenudstyr

  • Ismaskine

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og æggeblommer luftigt – det tager et par minutter.
  • Kom mælken i lidt ad gangen, mens du pisker.
  • Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend den forsigtigt i æggemassen.
  • Kør massen på en ismaskine. Imens isen kører rundt drysser du lakridspulver i.
  • Når isen er som tyk softice, kommer du det i en beholder.
  • Fordel lakridssiruppen over isen i tynde stråler og “swirl” det rundt ovenpå isen.
  • Du kan sagtens spise isen med det samme, men jeg vil anbefale at sætte den i fryseren i nogle timer, så den kan sætte sig lidt mere.