Go Back
+ servings
rugbrødsboller med chokolade

Rugbrødsboller med chokolade

Lækre, saftige og grove rugbrødsboller med chokolade a la chokorug. Opskriften tager 3 dage at lave, men arbejdstiden er til gengæld lille. Opskriften giver cirka 15 stk.
5 fra 1 stemme
Antal: 15 stk
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse35 minutter
Hviletid2 days

Ingredienser

Dag 1

  • 275 g rugmel
  • 6 g gær
  • 2 dl vand (koldt )

Dag 2

  • 200 g femkorns-bageblanding (se note*)
  • 80 g græskarkerner
  • dl koldt vand

Dag 3

  • 2 tsk groft salt
  • 110 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld hasselnødder

Noter

* femkorns-bageblanding består af knækkede rug- og hvedekerner, solsikkekerner,
sesamfrø og hørfrø – hvis du ikke kan få det, kan du selv blande det.
Bollerne er saftige i flere dage og kan efter 3. dag lunes i ovnen i 5 minutter ved 125 grader.

Fremgangsmåde

Dag 1 - en slags surdej

  • Opløs gær i det kolde vand og bland herefter rugmel i. Det er meningen, at det skal være en tæt klump.
  • Kom film over skålen og sæt den i køleskabet til dag 3.

Dag 2 - iblødsætning af kerner

  • Bland femkornsblanding, græskarkerner og koldt vand i en skål.
  • Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet til dag 3.

Dag 3 - bagning

  • Bland de udblødte kerner og "surdejen" rigtig godt, til der ikke er nogle klumper af surdej tilbage - evt. i røremaskine eller elpisker med dejkroge.
  • Hak den mørke chokolade groft og bland den i dejen. Dejen skal være klistret.
  • Lav 15 boller/klatter med en ske og læg dem på bageplader med bagepapir.
  • Hak hasselnødderne og drys dem over bollerne.
  • Lad bollerne hæve ved stuetemperatur i en times tid.
  • Bag dem derefter i 35 minutter ved 180 grader varmluft.