Go Back
+ servings
Chili con carne

Chili con carne med chili, bønner og chokolade

Den bedste opskrift på chili con carne med 3 x chili, 2 slags bønner og mørk chokolade. Lad den endelig simre i lang tid - det bliver den kun bedre af. Spis den som den er eller med ris, cremefraiche og tortilla chips til.
4.50 fra 2 stemmer
Servings: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg og hvidløg.
  • Steg det i 2 spsk olie på en stor, dyb pande i et par minutter ved middel-høj varme.
  • Kom hakket oksekød på og brun kødet ved høj varme, så det hele får lidt farve.
  • Lav et “hul” i midten og rist tomatpureen af ved at røre det lidt rundt.
  • Kom også oregano, chiliflager, paprika, spidskommen og rødvin op til kødet.
  • Kom derefter dåsetomater i sammen med bouillon.
  • Hak rød peber i tern, chili fint (fjern evt. kerner) og mørk chokolade, og kom det ned til kødet sammen med kakaopulver, salt, peber og sambak olek.
  • Lad retten simre under låg, gerne i et par timer, men mindst i 1 time.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt bønner de sidste 10 minutter.
  • Server med brød eller ris og evt creme fraiche/græsk yoghurt og frisk persille til toppen.