Go Back
Udskriv
Opskriftsbillede
Equipment
–
+
servings
Reklamelinks er markeret med*
Kanelbrød
Saftigt, (smør)sprødt og super lækkert kanelbrød. En nostalgisk kage med masser af kanel og remonce og glasur på toppen. Opskriften giver et stort kanelbrød, der sagtens kan tilfredsstille 8-10 personer.
4.75
fra
8
stemmer
Servings:
1
stk
Forberedelse
30
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
Hævetid
1
time
t
30
minutter
min
Ingredienser
Dej
1½
dl
mælk
25
g
gær
2
æg
(+ et til pensling)
1
tsk
stødt kardemomme
¾
tsk
fint salt
50
g
sukker
450
g
hvedemel
50
g
smør
(blødt)
Remonce
175
g
smør
(blødt)
75
g
brun farin
50
g
sukker
2
spsk
stødt kanel
Køkkenudstyr
Rugbrødsform
Fremgangsmåde
Dej og remonce
Lun mælken til lillefingervarme og opløs gær heri.
Rær 2 æg i - jeg bruger en røremaskine. Rør derefter sukker, salt og kardemomme i.
Ælt hvedemel i. Start med 425 g.
Ælt det bløde smør i og tilsæt det sidste hvedemel, hvis det mangler. Ælt i 5-10 minutter, til du har en smidig og blank dej.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Lav imens remonce ved at røre blødt smør, brun farin, sukker og kanel godt sammen.
Samling og bagning
Rul dejen ud til et rektangel på cirka 40x45 cm. Du behøver ikke mel på bordet.
Fordel remonce jævnt ud på dejen.
Rul dejen sammen fra de smalleste side og skær den ud i skiver - altså som tynde kanelsnegle.
Tag en rugbrødsform frem og smør den. Stil den opretstående og læg skiverne ovenpå hinanden (se billede), så de fylder hele formen.
Læg formen ned igen og lad den hæve tildækket et lunt sted i en time.
Pensl med det sidste æg og bag ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.
Lad det køle en smule af, inden du vender det ud af formen. Lad det køle helt af og pynt eventuelt med glasur.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest