Go Back
+ servings

Biscotti med citron, cashewnødder og vanilje

Lækre, sprøde biscotti med citron, mandler, cashewnødder og vanilje. Opskriften giver 30 sprøde småkager.
5 fra 1 stemme
Antal: 30 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse55 minutter
I alt1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 75 g cashewnødder
  • 4 dl hvedemel
  • 2 dl rørsukker
  • 1 øko citron
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • tsk bagepulver
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  • Overhæld mandlerne med kogende vand, lad dem stå i 10 minutter og smut så skallen af.
  • Kom de smuttede mandler i ovnen sammen med cashewnødderne, rist dem i 5 minutter ved 180 grader og lad dem køle af.
  • Bland hvedemel, sukker, fintrevet citronskal, salt, bagepulver og korn fra vaniljestangen (most med en smule af sukkeret, så kornene skiller sig lidt fra hinanden) i en skål.
  • Hak de ristede nødder meget groft og kom også dem i skålen.
  • Lav en fordybning i midten, slå æggene ud i hullet og ælt det langsomt sammen. Tilsæt evt. lidt citronsaft hvis dejen virker for tør.
  • Del dejen i 2 og rul hver del til en tyk pølse på cirka 3-4 cm tykkelse.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • Bag dem ved 175 grader i 25 minutter.
  • Tag bagepladen ud, skær stængerne i 2 cm skiver på skrå, så du får cirka 30 stk.
  • Fordel dem på bagepladen og bag dem ved 120 grader i cirka 30-40 minutter, til de er sprøde.
  • Sluk ovnen og lad dem stå på eftervarmen, så de kan tørre helt.
  • Afkøl og opbevar i lufttæt boks, hvis du altså ikke kommer til at spise dem alle samme dag.