Go Back
+ servings
Bagt grød med æble a la æblekage

Bagt grød med æble

Lækker bagt grød med æble, rosiner, nødder og varme krydderier. Det er sund og lækker morgenmad og lidt som at spise (æble)kage til morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 5 dl havregryn (gerne grovvalsede)
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 5 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 håndfuld valnødder
  • ¾ dl rosiner
  • 2 æbler (små eller 1 stort)

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad

Fremgangsmåde

  • Bland havregryn, bagepulver, salt og krydderier i en skål.
  • Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
  • Skær ¾ af æblerne i tern og den sidste del i aflange, tynde skiver. Hak valnødderne groft.
  • Smelt eventuelt kokosolie i 20 sekunder i mikroovnen eller i en gryde og rør det sammen med honning og valnødderne.
  • Smør en form (ca. 22 x 22 cm) med lidt kokosolie og kom æbleternene i.
  • Fordel rosiner udover, derefter havregrynsblandingen, ægge/mælke-blandingen og til sidst valnødderne. Pynt med skiver af æbler på toppen.
  • Bag grøden i ovnen ved 180 grader i cirka 30-35 minutter.
  • Lad det afkøle i 5 minutter og server, evt. med lidt kold mælk eller en klat yoghurt til.