Ælt alle ingredienser til dejen sammen med hænderne, til du har en sammenhængende dej.
Kom dejen på køl, imens du laver fyldet.
Skær tomater i kvarte eller sjettedele, hak hvidløg fint og tag bladene af timianstilkene.
Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk timianblade, olivenolie, lidt salt og godt med friskkværnet peber.
Rul dejen ud til en cirkel på 2-3 mm tykkelse, evt. mellem 2 stykker bagepapir.
Hæld overskydende væde fra fyldet og fordel det så på midten af dejen, så der er 2-3 cm i kanten, hvor der ikke er noget fyld (se billede).
Drys med masser af fintrevet vesterhavsost, lidt flere timianblade og pinjekernerne.
Fold kanterne ind over den yderste del af fyldet (se billede) og bag din tomatgalette i cirka 30 minutter ved 200 grader – skru evt. ned undervejs, hvis kanterne bliver for mørke.