Go Back
+ servings
Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner

Tomatgalette med vesterhavsost og pinjekerner

En lækker sprød og saftig tomatgalette med salt ost og knasende pinjekerner. Passer til 3-4 personer me en god salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

Dej

  • dl fuldkornsmel
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl vesterhavsost (fintrevet)
  • 50 g smør (blødt )
  • ¾ dl A38 ( eller andet neutral yoghurt)

Fyld

  • 12 cocktailtomater
  • 3 kviste frisk timian (gerne citrontimian)
  • 1 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk pinjekerner
  • vesterhavsost (til toppen)

Fremgangsmåde

  • Ælt alle ingredienser til dejen sammen med hænderne, til du har en sammenhængende dej.
  • Kom dejen på køl, imens du laver fyldet.
  • Skær tomater i kvarte eller sjettedele, hak hvidløg fint og tag bladene af timianstilkene.
  • Vend tomater med hvidløg, sukker, 1 tsk timianblade, olivenolie, lidt salt og godt med friskkværnet peber.
  • Rul dejen ud til en cirkel på 2-3 mm tykkelse, evt. mellem 2 stykker bagepapir.
  • Hæld overskydende væde fra fyldet og fordel det så på midten af dejen, så der er 2-3 cm i kanten, hvor der ikke er noget fyld (se billede).
  • Drys med masser af fintrevet vesterhavsost, lidt flere timianblade og pinjekernerne.
  • Fold kanterne ind over den yderste del af fyldet (se billede) og bag din tomatgalette i cirka 30 minutter ved 200 grader – skru evt. ned undervejs, hvis kanterne bliver for mørke.