Skræl æbler og skær dem i små tern.
Kom æbletern og 4 spsk vand i en gryde med låg ved mellem-lav varme, til ternene er blevet lidt møre men stadig har bid (cirka 15-20 minutter). Undgå at røre for meget ved det, for æbleternene skal ikke moses ud.
Kom dem op på en tallerken for at køle af.
Lig husblas i blød i rigeligt koldt vand.
Flæk vaniljestang, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret.
Kom fløde, mælk, sukker og vaniljekorn + -stang i en lille gryde og kog langsomt op til lige før kogepunktet – rør hele tiden!
Tag fløden af varmen, lige inden den koger. Pil vaniljestangen op, vrid husblad for vand og rør det hurtigt og grundigt i den varme flødecreme.
Lad flødecremen svale i 15 minutters tid på køkkenbordet og si det.
Fordel karamel på bunden af 5 glas, top med afkølede æbletern og overhæld til sidst med flødecremen.
Stil glassene på køl i minimum 4 timer og meget gerne natten over.