Go Back
+ servings
panna cotta med karamel

Panna cotta med karamel og æble

En lækker, frisk og ikke for tung panna cotta med dulce de leche karamel og syrligt søde æbler lavet til grov æblekompot.
5 fra 1 stemme
Antal: 5 personer
Forberedelse30 minutter
Køletid4 timer

Ingredienser

  • 2 æbler
  • dl piskefløde
  • dl sødmælk
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • blad husblas
  • 5 spsk karamel

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Skræl æbler og skær dem i små tern.
  • Kom æbletern og 4 spsk vand i en gryde med låg ved mellem-lav varme, til ternene er blevet lidt møre men stadig har bid (cirka 15-20 minutter). Undgå at røre for meget ved det, for æbleternene skal ikke moses ud.
  • Kom dem op på en tallerken for at køle af.
  • Lig husblas i blød i rigeligt koldt vand.
  • Flæk vaniljestang, skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret.
  • Kom fløde, mælk, sukker og vaniljekorn + -stang i en lille gryde og kog langsomt op til lige før kogepunktet – rør hele tiden!
  • Tag fløden af varmen, lige inden den koger. Pil vaniljestangen op, vrid husblad for vand og rør det hurtigt og grundigt i den varme flødecreme.
  • Lad flødecremen svale i 15 minutters tid på køkkenbordet og si det.
  • Fordel karamel på bunden af 5 glas, top med afkølede æbletern og overhæld til sidst med flødecremen.
  • Stil glassene på køl i minimum 4 timer og meget gerne natten over.