Go Back
+ servings
Rødkålssalat med appelsin og karamelliserede valnødder

Rødkålssalat med appelsin og karamelliserede valnødder

En lækker rødkålssalat med appelsiner, tranebær og karamelliserede ristede valnødder. Perfekt tilbehør til 4 eller på julebordet til 6 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

  • ½ rødkål
  • 2 appelsiner
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 2 dl valnødder
  • 1 spsk smør (stor)
  • 1 spsk sukker (stor)

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skær det halve rødkål i kvarte og skær stokken fra.
  • Snit rødkålen i så fine strimler som muligt og kram/masser det lidt med appelsinsaft.
  • Skær skrællen af appelsinerne – det gøre nemmest ved at skære begge ender af og derefter skære ned langs siderne, så al det hvide fjernes.
  • Skær derefter appelsinerne i både og derefter i mindre stykker.
  • Smelt smør i en lille gryde ved middel-høj varme og tilsæt så sukker.
  • Når sukkeret er smeltet, skal du komme valnødder i gryden, skrue ned på middelvarme og riste valnødderne i et par minutter. RØR OFTE så det ikke brænder på.
  • Fordel de karamelisserede valnødder på et bagepapir for at køle af og hak dem så groft.
  • Vend rødkål med appelsiner, valnødder og tranebær.