Lav sukkerlagen ved at koge vand, sukker, glukosesirup og honning i en lille gryde, til sukkerlagen når 145 grader (brug sukkertermometer). Vær tålmodig for det tager tid til sidst.
Rist imens mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.
Lav nu marengs ved at piske æggehviderne næsten stive i en skål (jeg vil anbefale røremaskine, da det bliver hårdt arbejde senere).
Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk et par minutter, til du har en stiv marengs.
Hæld den kogende 145 grader varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes.
Pisk i cirka 10 minutter, til nougatmassen er sej og lettere afkølet.
Rør til sidst mandler, pistacienødder og tranebær i massen og vend så massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir drysset med flormelis.
Tryk det ud til en tykkelse på 2-3 cm og lad det køle helt af på køkkenbordet, gerne til næste dag.
Brug en skarp kniv til at skære den franske nougat i ønsket størrelse (kræver nogle armkræfter) og opbevar et køligt sted (ikke køleskab) i en lufttæt beholder.
Hvis dine fransk nougat bidder klistrer lidt, kan du rulle dem i lidt flormelis.