Go Back
Spiselige ideer til hjemmelavede gaver og værtindegaver

Fransk nougat

Lækker, sej fransk nougat fyldt med ristede mandler, pistacienødder og tørrede tranebær. Opskriften giver en stor portion.
5 fra 4 stemmer
Forberedelse1 time 30 minutter

Ingredienser

Sukkerlage

  • dl vand
  • 355 g sukker
  • dl glukosesirup
  • 205 g honning

Marengs og fyld

  • 75 g æggehvide
  • 55 g sukker
  • 250 g mandler
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g tørrede tranebær

Køkkenudstyr

  • Røremaskine
  • Gryde
  • Sukkertermometer

Fremgangsmåde

  • Lav sukkerlagen ved at koge vand, sukker, glukosesirup og honning i en lille gryde, til sukkerlagen når 145 grader (brug sukkertermometer). Vær tålmodig for det tager tid til sidst.
  • Rist imens mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.
  • Lav nu marengs ved at piske æggehviderne næsten stive i en skål (jeg vil anbefale røremaskine, da det bliver hårdt arbejde senere).
  • Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk et par minutter, til du har en stiv marengs.
  • Hæld den kogende 145 grader varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes.
  • Pisk i cirka 10 minutter, til nougatmassen er sej og lettere afkølet.
  • Rør til sidst mandler, pistacienødder og tranebær i massen og vend så massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir drysset med flormelis.
  • Tryk det ud til en tykkelse på 2-3 cm og lad det køle helt af på køkkenbordet, gerne til næste dag.
  • Brug en skarp kniv til at skære den franske nougat i ønsket størrelse (kræver nogle armkræfter) og opbevar et køligt sted (ikke køleskab) i en lufttæt beholder.
  • Hvis dine fransk nougat bidder klistrer lidt, kan du rulle dem i lidt flormelis.