Go Back
+ servings
Enchiladas med kylling og ost

Enchiladas med kylling og ost

Lækre enchiladas med kylling, ost og godt med smag. Server dem som de er eller med en frisk, let og grøn salat og lidt guacamole. Så burde der være mad til 4 personer.
4.41 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk stødt spidskommen
  • tsk paprika (mild)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk kanel
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk hvedemel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 hønsebouillonterning
  • dl kogende vand
  • 3 kyllingebryster (små eller to store)
  • 2 dl majs (fx frosne og optøede)
  • 1 dåse kidney bønner (drænet og skyllet)
  • 2 håndfulde revet ost (fx gouda, cheddar eller mozzarella)
  • frisk persille
  • 7 madpandekager

Køkkenudstyr

  • Ildfast fad
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det på en pande med lidt olivenolie og krydderierne.
  • Rør rundt og tilsæt melet.
  • Kom bouillonterninger og vand i, imens du rører det godt sammen.
  • Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre under låg i 10 minutter.
  • Blend saucen med en stavblender og smag til med salt, peber og evt ekstra krydderier.
  • Halver kyllingebrysterne, kom dem ned i saucen og lad det simre videre under låg i 15 minutter, til kyllingen er tilberedt.
  • Tag kyllingestykkerne op af saucen og riv kødet fra hinanden i strimler med 2 gafler.
  • Bland 2/3 dele af saucen med bønner, kylling, majs og 1 håndfuld frisk, grofthakket persille.
  • Kom et par spsk fyld i hver pandekage og drys med lidt revet ost.
  • Rul pandekagerne sammen og kom dem i et fad med lukningen nedad.
  • Fordel resten af saucen på toppen og drys med mere ost.
  • Giv pandekagerne 15-20 minutter i ovnen ved 200 grader, drys med friskhakket persille og server – gerne med guacamole.