Go Back
+ servings
Kartoffelrøsti med avocado

Kartoffelrøsti med avocado

En sprød og lækker kartoffelrøsti toppet med avocado til frokost. Du kan også lave dem i må størrelser og servere som forret.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

  • 2 bagekartofler
  • olie og smør ( til stegning)
  • 2 avocado
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • purløg
  • chiliflager
  • havsalt

Noter

Det kan være lidt svært at få kartoffelrøstierne ned på panden, men prøv at forme dem på en tallerken og vende dem ned på panden.

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Skræl kartofler, riv dem groft og pres al væske ud af (brug dine hænder eller et gammelt viskestykke).
  • Krydder de revne kartofler med masser af salt og peber og form det til 2 store, runde røsti – fx ved at trykke og forme dem med en palet. Se note.
  • Steg dine røsti på 2 pander med lidt smør og olie på hver pande ved middel-høj varme til at starte med. Skru lidt ned når de begynder at blive gyldne.
  • Giv dine røsti cirka 10 minutter på den ene side og vend dem derefter forsigtigt, og så skulle de gerne være sprøde og have en gyldenbrun farve.
  • Giv dem også 10 minutter på den anden side.
  • Halver avocado, skrab ‘kødet’ ud med en ske og skær det i skiver.
  • Fordel avocadoskiverne på de sprøde kartoffelrøsti og dryp med citronsaft.
  • Drys med fintrevet citronskal, finthakket purløg, chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber.