Go Back
+ servings
Banankage med hindbær

Banankage med hindbær og hvid chokolade

En lækker saftig banankage med frisk hindbær og hvid chokolade. Spis den som den er eller server med en fed klat cremefraiche
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 4 æg (små eller 3 store)
  • 4 modne bananer (små eller 3 store)
  • 40 g smør
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 drys salt
  • 220 g hvedemel
  • 150 g hvid chokolade
  • 200 g hindbær (friske eller optøet fra frost)

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret.
  • Pisk æg og sukker luftigt i en skål.
  • Mos bananerne med en gaffel og rør dem i æggemassen sammen med det smeltede smør.
  • Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, mel og salt og rør det godt sammen.
  • Vend den grofthakkede hvide chokolade med en tsk mel, så synker de ikke så nemt til bunds i kagen. Vend dem i dejen med en dejskraber eller lignende.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg brugte en form på 22 x 22 cm).
  • Fordel hindbærrene i dejen og tryk dem godt ned.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 35 minutter, og lad den køle en smule af, inden du spiser den.