Go Back
+ servings
Cheesecake med passionsfrugt

Cheesecake med passionsfrugt

En lækker no-bake cheesecake uden husblas men med sprød kiksebund, cremet fyld og passionsfrugt på toppen. Den er bagt i en lidt mindre form, så man ikke står tilbage med for meget cheesecake.
3.67 fra 3 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse25 minutter
Køletid5 timer

Ingredienser

  • 120 g digestive kiks
  • 70 g smør (blødt )
  • 300 g flødeost (stuetempereret)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • dl piskefløde
  • 8 passionsfrugter
  • 2 spsk sukker

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker
  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Blend kiksene i en foodprocessor eller minihakker, til det bliver til krummer og blend herefter det bløde smør med, så det danner en sammenhængende klump.
  • Kom bagepapir i bunden (ikke siderne) af en 15 cm springform. Se tip længere oppe, hvis du vil lave større portion.
  • Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus lidt ekstra op ad siden for at danne en lille kant.
  • Rør flødeost (helst en smule stuetempereret, ikke direkte fra køl) godt sammen med flormelis, vanilje og citronsaft i en skål.
  • Pisk fløden til skum i en anden skål og vend det derefter i flødeostemassen.
  • Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat med en dejskraber eller lignende og sæt kagen på køl i minimum 5 timer og meget gerne natten over.
  • Halver passionsfrugter, skrab kødet ud med en ske og kom det i en gryde sammen med 2 spsk sukker.
  • Varm det op til passionsfrugt-marmeladen begynder at tykne (lige før kogepunktet).
  • Lad det herefter køle helt af i køleskabet, inden du kommer det på toppen af cheesecaken.