Go Back
+ servings

Kringle med marcipanremonce, æbler og rosiner

Som mormors opskrift på kringle. Med et twist af marcipan i remoncen og æbler og rosiner, som du måske kender.
5 fra 3 stemmer
Antal: 10 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter
Hævetid1 time 50 minutter

Ingredienser

Dej

  • dl mælk
  • 20 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 350 g hvedemel
  • 80 g smør (blødt )

Fyld

  • 100 g smør (blødt )
  • 100 g marcipan
  • 1 æble
  • 80 g sukker
  • 1 dl rosiner
  • pynt: æg og grofthakkede mandler

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i mælken og tilsæt derefter sukker, salt, æg og kardemomme.
  • Rør det meste af hvedemelet i (gem ca. 50 g) og ælt så smørret i dejen i små klatter og fortsæt med at ælte, til dejen samler sig. Tilsæt også her det sidste mel.
  • Dejen skal æltes et par minutter og ende med at være blød og smidig.
  • Lad dejen hæve lunt i en skål dækket med et viskestykke i 1,5 time.
  • Lav imens remonce: riv æblet groft og pres noget af væsken ud med dine hænder.
  • Riv marcipan groft og rør det sammen med det groftrevne æble, smør og sukker. Vend rosiner i.
  • Rul dejen ud til et rektangel på ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
  • Fordel remoncen langs midten, så der stadig er nok dej på begge sider til at dække fyldet.
  • Fold siderne, en ad gangen, ind over fyldet og tryk enderne godt sammen og fold dem ind under dejen.
  • Læg kringlen på en bageplade med bagepapir, pensl med et pisket æg og drys med grofthakkede mandler.
  • Lad kringlen efterhæve i 20 minutter.
  • Bag kringlen ved 180 grader (varmluft) i cirka 25 minutter. Den skal være gylden udenpå og gennembagt inden i.