Rør gær ud i mælken og tilsæt derefter sukker, salt, æg og kardemomme.
Rør det meste af hvedemelet i (gem ca. 50 g) og ælt så smørret i dejen i små klatter og fortsæt med at ælte, til dejen samler sig. Tilsæt også her det sidste mel.
Dejen skal æltes et par minutter og ende med at være blød og smidig.
Lad dejen hæve lunt i en skål dækket med et viskestykke i 1,5 time.
Lav imens remonce: riv æblet groft og pres noget af væsken ud med dine hænder.
Riv marcipan groft og rør det sammen med det groftrevne æble, smør og sukker. Vend rosiner i.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
Fordel remoncen langs midten, så der stadig er nok dej på begge sider til at dække fyldet.
Fold siderne, en ad gangen, ind over fyldet og tryk enderne godt sammen og fold dem ind under dejen.
Læg kringlen på en bageplade med bagepapir, pensl med et pisket æg og drys med grofthakkede mandler.
Lad kringlen efterhæve i 20 minutter.
Bag kringlen ved 180 grader (varmluft) i cirka 25 minutter. Den skal være gylden udenpå og gennembagt inden i.