Go Back
+ servings
Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler

Vegetarisk karry med kikærter og søde kartofler

En vegetar karryret med masser af smag og grøntsager. Nem og lækker aftensmad til i hvert fald 4 personer.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær (tommelfingerstørrelse)
  • 1 chili
  • 1 dåse tomatpure
  • spsk karry (mild)
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 500 g søde kartofler
  • 1 dåse kikærter (drænet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 5 dl grøntsagsfond (eller kogende vand rørt med bouillonterninger)
  • 1 squash
  • 75 g frisk spinat
  • salt og peber
  • olivenolie

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en gryde med et par spsk olivenolie, til løgene er bløde.
  • Tilsæt karry, kanel, spidskommen og garam masala og ‘rist’ det med et minuts tid, inden du tilsætter tomatpure og rister det med i et minut.
  • Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden sammen med hakkede tomater, fond og kokosmælk.
  • Lad din curry simre under låg i 20 minutter.
  • Efter de 20 minutter: skær squash i tern og kom dem i gryden sammen med kikærter og godt med salt og peber.
  • Lad det simre videre, til kartoflerne er møre. Smag evt til med mere salt.
  • Skyl spinat og vend det i gryden 2 minutter før servering.
  • Server din karry som den er eller med ris/brød og gerne en klat yoghurt på toppen.