Go Back Email Link
+ servings
Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

En lækker og frisk opskrift på jordbærkoldskål - med hjemmelavede kammerjunker, hvis du ønsker det. En dejlig og nem alternativ til almindelig koldskål.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 liter
Forberedelse15 min

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang (eller ½ tsk ren vaniljepulver)
  • 1 øko citron (skallen)
  • 1 liter kærnemælk
  • ½ liter tykmælk
  • 400 g jordbær (gerne nye danske)
  • evt flormelis
  • kammerjunker

Køkkenudstyr

  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer og sukker sammen i et par minutter, til du har en tyk æggesnaps.
  • Pisk derefter vanilje, fintrevet citronskål, kærnemælk og ymer i.
  • Skyl jordbær, nip stilkene af og blend dem til en fin pure, fx i en minihakker.
  • Rør jordbærpure i koldskålen og smag til. Hvis du ønsker mere sødme så blend et par spsk flormelis i.
  • Server din jordbærkoldskål iskold med kammerjunker og evt. friske jordbær.