Go Back
+ servings
Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter

Ingredienser

  • 160 g smør (blødt)
  • 160 g sukker
  • 160 g marcipan (groftrevet)
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 150 g solbær
  • 18 lakridskugler med chokolade (fx Easter fra Bülow (du kan også bruge hakket 100 g chokolade og 1-2 tsk lakridspulver))

Køkkenudstyr

  • Kageform
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Pisk blødt smør og sukker godt sammen og pisk derefter groftrevet marcipan i.
  • Pisk æggene i ét ad gangen og vend til sidst melet i med en dejskraber.
  • Halver lakridskuglerne og vend dem forsigtigt i dejen sammen med solbær.
  • Hæld dejen i en springform foret med bagepapir.
  • Bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter.
  • Lad den køle lidt af og sæt den derefter gerne på køl. Den er nærmest endnu bedre efter en nat på køl men kan også sagtens spise lun. Måske med en skefuld kold creme fraiche til.