Go Back
+ servings
Congee med kylling

Congee med kylling

En traditionel asiatisk risgrød, også kaldet congee, med kylling, ingefær, peanuts, koriander, soya og sesamolie - masser af smag. Opskriften er til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 300 g jasminris
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1,4 liter kogende vand
  • 3 kyllingebryster
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk soya
  • ½ dl sesamolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili (medium styrke)
  • 60 g ingefær
  • 1 lime

Toppingforslag

  • friske koriander
  • soya
  • peanuts

Noter

For ekstra grøntsager kan du snitte et par gulerødder og en halv squash i små tern og vende i risgrøden sammen med kyllingen. Det kan klart anbefales, hvis du vil tilsætte lidt mere knas i selve grøden og flere grøntsager til retten.

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande
  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Skyl risene i en si og kom dem derefter i en gryde med det kogende vand rørt med bouillonterningerne og giv det et hurtigt opkog.
  • Når vandet koger, skal der skrues ned på middelvarme, og risene skal stå og simre, indtil al væden er absorberet. Det tager cirka 20-25 minutter.
  • Skær imens kylling i mundrette tern og brun dem godt af på en varm pande med 1 spsk olivenolie og 1 spsk soya, til de er akkurat gennemstegte.
  • Pil hvidløg, skræl ingefær og blend begge dele med sesamolie og chili til en pure (jeg brugte en minihakker).
  • Når risene er færdige, skal pure og kylling røres i, og det hele skal varmes godt igennem i et minut eller 2.
  • Smag evt til med en smule limesaft.
  • Server grøden i skåle og top med friske koriander, soya, limesaft og peanuts – og gerne masser af det.