Go Back Email Link
+ servings
Congee med kylling og peanuts

Congee med kylling, forårsløg og peanuts

Lækker congee med kylling som en asiatisk risgrød med masser af smag og knas. En lækker aftensmad til hele familien.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 min

Ingredienser

  • 300 g jasminris
  • 2 hønsebouillonterninger (rørt med 1,4 liter kogende vand)
  • 3 kyllingebryster
  • olivenolie
  • soya
  • ½ dl sesamolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili (medium styrke)
  • 60 g ingefær

Toppingforslag

  • forårsløg (finthakkede)
  • friske koriander
  • 1 lime
  • soya
  • peanuts

Noter

For ekstra grøntsager kan du snitte et par gulerødder og en halv squash i små tern og vende i risgrøden sammen med kyllingen. Det kan klart anbefales, hvis du vil tilsætte lidt mere knas i selve grøden og flere grøntsager til retten.

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Pande
  • Minihakker

Fremgangsmåde

  • Skyl risene i en si og kom dem derefter i en gryde med bouillon-vandet og giv det et hurtigt opkog.
  • Når vandet koger, skal der skrues ned på middelvarme, og risene skal stå og simre, indtil al væden er absorberet. Det tager cirka 20-25 minutter.
  • Skær imens kylling i mundrette tern og brun dem godt af på en varm pande med 1 spsk olivenolie og 1 spsk soya, til de er akkurat gennemstegte.
  • Pil hvidløg, skræl ingefær og blend begge dele med sesamolie og chili til en pure (jeg brugte en minihakker).
  • Når risene er færdige, skal pure og kylling røres i, og det hele skal varmes godt igennem i et minut eller 2.
  • Smag evt til med en smule limesaft.
  • Server grøden i skåle og top med finthakkede forårsløg, friske koriander, soya, limesaft og peanuts – og gerne masser af det.