Lav bunden ved at røre hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldre det kolde smør i med fingrene.
Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt eventuelt en spsk koldt vand, hvis det er nødvendigt.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og kom den over i tærteformen (22 cm, gerne med løs bund) – sørg for at den er trykket godt ned i og op ad kanterne.
Prik bunden nogle gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader.
Blend mandlerne til fint mandelmel.
Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
Pisk det bløde smør luftigt med sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
Hak chokoladen groft og vend det i sammen med mandelmelet.
Hæld frangipanefyldet i den forbagte bund (afkølet i mindst 5-10 minutter) og fordel brombær ovenpå.
Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter, indtil den er gylden, og frangipanen har sat sig.
Server den lun, gerne med en klat creme fraiche til eller iskold fra køl.