Go Back
+ servings
Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade

Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade

En lækker opskrift på brombærtærte med frangipane og chokolade-fyld. Server den som den er eller med en klat fed cremefraiche til.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse40 minutter
Køletid30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør (koldt )
  • 1 æggeblomme

Fyld

  • 80 g smør (blødt)
  • 80 g mandler
  • 55 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 60 g mørk chokolade
  • 175 g brombær

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Kagerulle
  • Blender

Fremgangsmåde

  • Lav bunden ved at røre hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldre det kolde smør i med fingrene.
  • Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt eventuelt en spsk koldt vand, hvis det er nødvendigt.
  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og kom den over i tærteformen (22 cm, gerne med løs bund) – sørg for at den er trykket godt ned i og op ad kanterne.
  • Prik bunden nogle gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader.
  • Blend mandlerne til fint mandelmel.
  • Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret.
  • Pisk det bløde smør luftigt med sukker og vanilje og pisk derefter ægget i.
  • Hak chokoladen groft og vend det i sammen med mandelmelet.
  • Hæld frangipanefyldet i den forbagte bund (afkølet i mindst 5-10 minutter) og fordel brombær ovenpå.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter, indtil den er gylden, og frangipanen har sat sig.
  • Server den lun, gerne med en klat creme fraiche til eller iskold fra køl.