Go Back Email Link
+ servings
Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Æbletærte med mazarin og nøddekaramel

Den lækreste æbletærte med mazarin og nøddekaramel. En opgraderet version af den klassiske æblekage eller æbletærte, men jeg lover dig, at den er god.
5 fra 1 stemme
Antal: 8 personer
Forberedelse45 min
Tilberedelse50 min
Køletid1 t

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk flormelis
  • 75 g smør (blødt )
  • 1 dl sødmælk

Fyld

  • 3 æbler (mellemstore)
  • 2 spsk stødt kanel
  • 115 g marcipan
  • 55 g sukker
  • 55 g smør (blødt )
  • 1 æg

Karamel

  • 60 g mandler
  • 50 g sukker
  • 35 g smør
  • dl fløde

Køkkenudstyr

  • Springform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lave dejen ved at røre mel, flormelis og et knps salt sammen og smuldr det bløde smør i med fingrene.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen og saml det til en ensartet dej.
  • Kom dejen i en plastikpose og på køl i en times tid.
  • Skræl æbler, halver dem, skær kernehuset væk og resten af æblet i tynde skiver.
  • Vend dem med stødt kanel og stil dem til side.
  • Lav mazarin-fyld i en anden skål ved at massere sukker ind i marcipan med fingrene og pisk så det bløde smør i med en elpisker.
  • Pisk til sidst ægget i, til du har en tynd mazarinmasse.
  • Smør eller spray en springform-ring (brug ikke bunden) og stil den på en bageplade med bagepapir.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud (evt. mellem 2 stykker bagepapir), til den er stor nok til en springform på ca 20 cm i diameter.
  • Løft dejen over i springform-ringen og dæk sider og bund med dejen – sørg for at presse dejen godt ned i kanterne og op ad siderne.
  • Fordel kanel-æblerne i bunden og smør mazarinmassen ovenpå.
  • Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Afkøl herefter i 15 minutter.
  • Imens kagen køler af, skal du lave karamel ved at koge sukker, smør og fløde til en let gylden, flydende karamel ved middelvarme (det tager cirka 10 minutter).
  • Hak mandlerne groft og vend dem i karamellen.
  • Fordel karamellen oven på den let afkølede tærte og bag den videre ved 185 gader i 10 minutter, til den er gylden ovenpå.